Пн-Пт - з 9.00 до 19.00 Сб - з 10.00 до 16.00 Нд - вихідний

Різновиди більярдних ігор

Існує чотири основні різновиди більярдних ігор: російський більярд, пул, снукер і карамболь.

Російський більярд (більярд). З самого початку в Росії отримав розвиток свій характерний тип більярдних ігор, відомий нині як «Російський більярд». Російські гравці віддали перевагу суворим більярдним столам, на яких кулі могли падати в лузи тільки при дуже вірному ударі (ширина лузи лише на 6 мм перевищує діаметр куль).

Пул. Батьком американського лузного більярду або пулу прийнято вважати вихідця з Ірландії Майкла Фелана. У 50-х роках минулого століття він розробив більярдні столи нового типу і заклав основи сучасних правил гри. Столи для пулу відрізняються більшими, ніж для російського більярду, розмірами, і розчинами луз, які майже в три рази перевершують розміри куль. В даний час в Європі пул - один з найбільш популярних видів спорту.

Снукер. Снукер був придуманий в 1875 році лейтенантом Девонширского полку, розквартированого в Індії. Відрізняється ця гра більшим, ніж в інших різновидах більярду, кількістю куль (22). Снукер найбільше популярний у Великобританії і в тих країнах, які раніше перебували під владою Великобританії.

Карамболь. Карамболь надзвичайно популярний у багатьох країнах світу і особливо в Західній Європі. Він був досить широко поширений і в дореволюційній Росії, проте в даний час карамболь у нас майже невідомий. В цю гру грають на спеціальних безлузних столах.

Допоможемо з будь-яких питань